Contact Info

Vragen of reacties kunt u aan ons mailen.

In Schipluiden is per 1 november 2008 "Woondroom Schipluiden" gerealiseerd. In een bestaand complex van 32 huurappartementen heeft Woondroom nu de beschikking over 7 appartementen. In 6 appartementen wonen onze bewoners zelfstandig, zij huren het appartement van de woningstichting. In het 7e appartement is de huiskamer plus het kantoor voor de begeleiding. De 6 bewoners zijn jongvolwassenen met ASS. 5 mannen en 1 vrouw. Op dit moment is er geen appartement beschikbaar voor een nieuwe bewoner.

De geboden begeleiding is geheel op maat. Elke bewoner heeft een eigen indicatie en de begeleiding is daarop afgesteld. De begeleiding wordt gefinancierd vanuit een PGB. Elke bewoner heeft een persoonlijk begeleider. De gezamenlijke activiteiten worden door groepsbegeleiding m/v begeleid.

Zes dagen in de week wordt 's-avonds gegeten in de huiskamer. De maaltijd wordt per toerbeurt door een bewoner met begeleider bereid. Na het eten gezellig koffie drinken, tv kijken of een spelletje doen. Daarna gaat ieder weer naar zijn/haar eigen huis.

Woondroom Schipluiden is een ouderinitiatief opgericht naar het voorbeeld van Woondroom Schiedam. Ouderinitiatief wil zeggen, dat ouders betrokken blijven bij hun "kind" en het wooninitiatief. Van ouders wordt dus verwacht dat zij blijven meedenken over het te voeren beleid in samenspraak met de begeleiders.

Stichting Woondroom Schipluiden is mede mogelijk gemaakt door Woondroomontwikkeling, Woondroom Zorg, Wonen Midden Delfland en gemeente Midden-Delfland. Financiële hulp hebben wij ontvangen van het Fonds 1818, de NSGK en het Oranje Fonds